DeMarcus Cousins OUT do konca sezone?

Liga NBA 17. Apr 20199:27 > 9:37
Ezra Shaw/Getty Images

DeMarcus Cousins, ki se je poškodoval na drugi tekmi končnice v seriji proti Los Angeles Clippersom, v tej sezoni ne bo več zaigral, saj so pregledi z magnetno resonanco pokazali, da je poškodovana stegenska mišica strgana.

Iz moštva Golden State Warriors niso sporočili, kdaj bi se lahko poškodovani center DeMarcus Cousins vrnil na košarkarski parket, a je jasno, da se to ne bo zgodilo pred koncem končnice lige NBA, v kateri Bojevniki branijo naslov prvaka.

Cousins je drugo tekmo serije prvega kroga končnice proti moštvu Los Angeles Clippers končal že v prvi četrtini, ko je tekel za žogo. Cousins se po poškodbi ni vrnil na parket, magnetna resonanca pa je dala končni odgovor, da je njegova stegenska mišica strgana.

Cousins se je na parkete vrnil šele januarja, potem ko je bil odsoten leto dni zaradi strgane ahilove tetive. Poleti je kot prost košarkar prestopil iz vrst New Orleansa v Golden State, ta pa bo v najbolj pomembnem delu sezone ostal brez pomembnega centra. Kevon Looney in Andrew Bogut bosta morala zapolniti vrzel v ekipi Steva Kerra