Razigrana Philadelphia do sedme tekme proti Torontu

Liga NBA 10. Maj 20194:44 > 6:16
Jesse D. Garrabrant/Getty Images

Philadelphia je na šesti tekmi polfinala s 112:101 odpravila Toronto in odločitev o drugem finalistu Vzhodne konference preložila na sedmo tekmo, ki bo v Kanadi. Tudi Portland proti Denverju do sedme tekme.

Čeprav so bili pod velikim pritiskom, so igralci Philadelphie odlično odigrali šesto srečanje pred svojimi navijači in od polovice prve četrtine v popolnosti nadzrovali poteka srečanja na parketu.

Razpoloženi tandem Jimmy ButlerBen Simmons je ustvarjal večino napadov v prvem polčasu, še bolj pomembno za ekipo Bretta Browna pa je bila še bolj pomembna kontrola napada Toronta. Gostje so težko našli odgovor na gibljivo in močno obrambo 76ersov, veliko težavo pa jim je predstavljal tudi mizern učinek igralcev s klopi – edinih devet točk rezervistov je dosegel Serge Ibaka.

Philadelphia je dobro začela dvoboj in povedla s 13:5, vendar je hitro sledil odgovor Toronta z delnim izidom 10:0. V tistem trenutku se je zdelo, da bo Milwaukee v finalu Vzhodne konference svojega nasprotnika dobil po šestih tekmah, a to je bil račun brez domačih.

Hitro je sledil odgovor s serijo 10:0 (23:15), ob začetku druge četrtine so vodili z 19 točkami prednosti (42:23), Toronto pa je do konca srečanja zaostanek samo še nekajkrat uspel zmanjšati na manj kot deset točk, zadnjič sredi tretje četrtine (69:61).

V teh trenutkih so domači znova stopili na plin in pred zadnjimi 12 minutami vodili z 20 točkami prednosti – 87:67. Philadelphia je v zadnjih minutah, pričakovano, nekoliko popustila, da bi čim bolj spočita dočakala odločilno sedmo tekmo, tudi gostje pa so v zadnjih minutah igrali z rezervisti.

Pri Philadelphii je celotna prva peterka dosegla več kot 10 točk. Butler je dosegel 25 točk, šest skokov in osem podaj, Simmons pa 21 točk, osem skokov in šest podaj. Pri gostih je bil z 29 točkami znova najučinkovitejši Kawhi Leonard, Pascal Siakam jih je dodal 21. Sedmi obračun bo na sporedu v nedeljo.

Tudi na Zahodu bomo vsaj enega finalista dobili po sedmi tekmi, saj je Portland šesto tekmo proti Denverju dobil s 119:108 in izid v seriji izenačil na 3:3.