Russ: "S Hardnom se bova žrtvovala – vse za naslov!"

Liga NBA 27. Jul 201919:50 > 19:52
Harry How/Getty Images

Russell Westbrook je bil včeraj tudi uradno predstavljen kot nov košarkar Houston Rockets. Organizator igre je na novinarski konferenci dejal, da se je pripravljen odpovedati marsičemu, samo zato, da z raketami osvoji šampionski naslov.

Westbrook je v Teksas prišel kot zamenjava za organizatorja igre Chrisa Paula. Spet bo združil moči z nekdanjim soigralcem, Jamesom Hardnom. Javnost v ZDA je dokaj skeptična glede tega, ali lahko dvojec igra skupaj.

Z Jamesom se poznava iz otroštva, kasneje sva bila skupaj v Oklahomi. Veste, če želite zmagovati, se je pač potrebno porejati, nekatere vidike igre podredite ekipi. Tega se oba dobro zavedava, saj si močno želiva istega cilja – to pa je osvajanje prstana,” je izjavil Westbrook.

Oba sta se v preteklih letih dodobra navadila na to, da dobita žogo v roke in jo le redko komu podata. “Tega me ni strah, pa verjamem, da Jamesa prav tako ne. Všeč mi je, kako igra Houston, imamo veliko dobrih strelcev, ustvarjalnih mož, veliko se igra na protinapade in veselim se že tekem. Trener D’Antoni zna iz te ekipe povleči najboljše,” je med drugim dejal “Russ”.

Westbrook je kar 11 let igral za isto moštvo, tako da je sedaj šele prvič zamenjal ekipo. Predlani je bil izbran za najkoristnejšega igralca lige, v pretekli pa povprečno beležil 22.9 točke na srečanje, 11.1 skoka ter 10.7 asistence.