"Nagrada za najboljšega 6. igralca sezone bo moja"

Liga NBA 28. Jul 201910:24 > 10:30
Patrick Smith/Getty Images

Krilni center ekipe New York Knicks, Bobby Portis je pred začetkom sezone spregovoril za New York Times. Nekdanji član Chicaga in Washingtona letos v moštvu kratkohlačnikov pričakuje vse kaj drugega, kot le obrobno vlogo.

Portis je ljubiteljem košarke v Evropi znan predvsem po 

Ta se je s Portisom sporekel na treningu, Američan pa ga je tako močno udaril, da zaradi poškodbe čeljusti Črnogorec nekaj časa ni smel igrati.

Povezano

“Ni mi pomembno ali pridem in pomagam s klopi, ali pa začenjam tekme. Sebe vsekakor vidim kot kandidata za nagrado najboljši šesti igralec sezone. Lani so me vključevali v debato za ta naziv,” je med drugim povedal Portis.

Kritiki bodo verjetno rekli, da sem nor, a tak cilj imam ves čas v glavi. Nekoč bo tudi ta nagrada prišla, svojo vlogo vedno odigram dobro,” je izjavil 24-letni košarkar, ki je v ligi od leta 2015, ko so ga na naboru kot 22. izbrali čikaški biki.

Lani je igral za Washington in v povprečju na tekmo beležil 14.2 točke in 8.6 skoka. Po koncu sezone je podpisal dveletno pogodbo z ekipo Knicks, ki mu bo navrgla 31 milijonov dolarjev.