Harden o nazivu MVP: Mediji vedno nekoga forsirajo

Liga NBA 22. Avg 201917:34 > 17:41
Bob Levey/Getty Images

James Harden ni uspel ubraniti MVP naslova Lige NBA, saj si je letos nagrado za najkoristnejšega igralca rednega dela sezone prislužil Giannis Antetokounmpo.

Harden je sicer v rednem delu sezone blestel z neverjetnim povprečjem točk. Na tekmo jih je dosegal kar 36,1, kar je sedmi najboljši izkupiček v zgodovini lige.

Zvezdnik Houstona je med premorom sodeloval v enem izmed podcastov in povedal, da na izbor najkoristnejšega igralca Lige NBA močno vplivajo mediji.

Ko mediji na začetku sezone začnejo forsirati določenega igralca, potem to delajo celo leto. Sam lahko vplivam le na svoje igre in skrbim, da vsako tekmo odigram na visokem nivoju. Malo igralcem je uspelo odigrati takšno sezono, kot je to uspelo meni,” meni Harden.

Zvezdnik Raket je v sezoni 2018/19 na kar 32 zaporednih tekmah prešel mejo 30 točk. Daljši niz od Hardna ima le legendarni Wilt Chamberlain.

Ljudje so samo čakali na naslednjo tekmo in spremljali, koliko točk bom dosegel. Kljub vsemu pa sam ne morem vplivati na glasovanje za MVP-ja,” še dodaja Harden.