Wade: Z 21-letniki ne mislim igrati

Liga NBA 20. Jan 201716:45 > 16:51
Getty Images/Jonathan Daniel

Visoki branilec Bikov iz Chicaga Dwyane Wade ne izključuje možnosti odhoda iz moštva, v primeru, da se Bullsi "znebijo" Jimmyja Butlerja.

Rob Foldy/Getty Images

Po porčanju ameriških košarkarskih medijev je vodstvo Chicago Bulls v zadnjih dneh začelo razmišljati o popolni renovaciji moštva. 35-letni in s tremi šampionskimi prstani podkovani Dwyane Wade, pa tega ne odobrava, pa čeprav je komaj pred začetkom letošnje sezone prišel nazaj domov v rodni Chicago ravno zato, da bi lahko spet bil obkrožen s svojo družino in bližnjimi.

V tem obdobju svoje kariere pa Wade ni več pripravljen na takšne prenovitve, saj je njegov edini cilj osvojitev naslova lige NBA. “Na koncu sezone bom ugotovil, v katero smer gre ta ekipa,” je pričel Wade.

Kevin C. Cox/Getty Images

 “Lagal bi, če bi rekel, da želim igrati v ekipi s samimi 21-letniki. Eden izmed razlogov, da sem prišel v Chicago je, ker je v ekipi Jimmy Butler. On me je poklical, naj se mu pridružim in da skupaj zmagava. Videl bom, kaj bodo storili z njim, a prav njegova prihodnost bo glavni faktor za mojo končno odločitev.”

Wade bo v letošnji sezoni zaslužil več kot 23 milijonov dolarjev, a denar ni več glavni motiv.