Lebron v besednem boju z Barkleyjem: Charles je "hater"

Liga NBA 31. Jan 201711:21 > 11:37
Getty Images

Zvezdnik Konjenikov iz Clevelanda Lebron James v zadnjem času nima miru. Cavsi so spet izgubili, po tekmi pa je James svoje frustracije zgrnil na nekdanjega košarkarja in analista na televizijski mreži TNT, Charlesa Barkleyja.

Elsa, Getty Images Sport

Sedem porazov na zadnjih 11 tekmah, spor z lastnikom glede denarja, medijski linč svojih soigralcev, ostre besede košarkarskih analitikov, … Vse to je v mislih enega največjih zvezdnikov moderne košarke LeBrona Jamesa, ki mu je po zadnjem porazu proti Dallasu prekipelo. Charles Barkley na drugi strani je bil v svojih časih že kot košarkar brez dlake na jeziku, spremenil se ni niti po končani karieri in ko je postal košarkarski analitik na televizijski mreži TNT.

“Charles Barkley je ‘hater’. Njegove izjave so ljudem kredibilne samo zato, ker dela na televiziji,” je dejal James in dodal: “Ne bom dovolil, da nekdo ne spoštuje mojih dosežkov in zapuščine. Nisem jaz človek, ki bi nekoga vrgel skozi okno, kot je storil on nekaj let nazaj. Nikoli nisem pljunil otroka. Nikoli nisem zakockal svojega premoženja v Las Vegasu. Nikoli nisem rekel, da nisem vzornik mlajšim generacijam. Nikoli se nisem na All Stars vikendu pojavil šele v nedeljo, ker sem prej kockal. To počne le Charles. Vse, kar sem delal tekom kariere je, da sem predstavljal ligo NBA na pravi način. Spoštujem igro. Je**š Charlesa Barkleyja.” James se je v izjavi spomnil vseh preteklih grehov Barkleyja in poslal puščice v njegovo smer.

Scott Halleran, Getty Images Sport

Nova “runda” njunega spora se je začela prejšnji teden, ko je James kritiziral upravo Clevelanda, ker v klub ne pripelje še enega organizatorja igre. Barkleyju to ni bilo všeč, pa je izjavil: “LeBron je jokav. Cleveland mu je dal in pripeljal vse, kar si je zaželel. Imajo najbolj plačane košarkarje v zgodovini lige NBA. Želel je J.R. Smitha lani, pa so ga pripeljali in plačali. Želel je Imana Shumperta pa se je zgodilo isto. Kupili so tudi Kyla Korverja. On je najboljši košarkar na svetu in ima ekipo z odličnimi košarkarji,” je dejal Barkley.

Charles Barkley je izjavil še, da James nikoli ne bo med najboljšimi petimi košarkarji v zgodovini lige NBA, čeprav statistika in trije šampionski prstani govorijo drugo zgodbo.