Dallas tesno premagal Orlando, Dončić drži standard

Liga NBA 7. Nov 20199:35 > 9:47
Patrick Smith/Getty Images

Moštvo Dallas Mavericks je pred domačimi gledalci tesno s 107:106 premagalo Orlando Magic, Luka Dončičć pa je vodil svoje moštvo s 27 točkami, sedmimi skoki in asistencami.

Zmage, kot je bila proti Orlandu v noči iz srede na četrtek, so za moštvo Dallasa izjemno pomembne, saj je Orlando kadrovsko slabša ekipa, Mavsi pa v prejšnji sezoni niso redni dobivali tekem proti na papirju slabšim tekmecem. Za Luko Dončića in njegove soigralce je bila to šele druga domača zmaga v štirih poskusih, predvsem v American Airlines Areni pa bodo morali držati standard, če se v nabito polni zahodni konferenci želijo uvrstiti v končnico.

Dončić ni imel svojega strelskega večera, pa čeprav njegova končna statistika tega ne kaže. Iz sedmih poskusov je zadel le eno trojko, skupno pa je kar 21-krat poskusil proti obroču Orlanda in bil desetkrat natančen. Dodal je še sedem skokov in sedem asistenc. Je pa Dallas ob, na trenutke nerazpoloženi igri nosilcev, odgovoril z moštveno predstavo, saj je kar sedem igralcev moštva Ricka Carlisleja zabeležilo dvomestno število točk.

Pri gostih je bil najuspešnejši Aaron Gordon, ki je dosegel 23 točk, Nikola Vučević pa je prispeval 19 točk in 11 skokov, črno piko v njegovi predstavi pa bo pustil zgrešeni met ob zvoku sirene za zmago.

Dallas bo naslednjo tekmo igral doma proti moštvu New York Knicks.