Zbogom, Tony! Spursi upokojili številko 9

Liga NBA 12. Nov 20196:25 > 6:30
Ronald Cortes/Getty Images

V noči iz ponedeljka na torek, po obračunu San Antonia in Memphisa, je San Antonio upokojil dres legendarnega francoskega organizatorja igre Tonyja Parkerja.

Tony Parker je od sinoči naprej nesmrten pod stropom AT&T Arene, njegova številka 9, pa bo nedosegljiva za vse prihodnje igralce v dresu franšize San Antonio Spurs. Parkerjeva številka dresa je bila med legendarnimi košarkarji moštva, ki so igrali v zadnjih dveh desetletjih, upokojena zadnja, saj smo že v prejšnjih letih videli sloves Tima Duncana in Manuja Ginobilija.

“Tony Parker je nekdo, ki mu ni bilo vseeno za soigralce, prijatelje, košarko in zdaj za njegovo čudovito družino. Najbolj vesel sem, da te vidim na tem mestu. Od mladeniča do odraslega človeka, imel sem to srečo, da sem lahko spremljal tvoj razvoj. Hvala ti za vse, rad te imam,” je dejal dolgoletni trener Spursov Gregg Popovich.

“Nisem verjel, da bo on moj najljubši organizator igre v karierI. Prestali smo veliko in to je bila neverjetna vožnja. Ni človek, s katerim bi to raje doživel, kot z mojim playmakerjem, Hvala ti, Tony,” je dejal Duncan.

“V čast mi je bilo igrati z vami, igrati skupaj. Nimate pojma, kako zelo ste vplivali na moje življenje, lahko govorim o tem, kar smo dosegli na igrišču, a najbolje je bilo tisto izven igrišč. To, da še vedno govorimo in igramo tenis skupaj, da gremo na ranč in govorimo cele noči. Moram napredovati v tenisu, ker me Manu premaguje. Prijateljstvo je tisto, kar najbolj cenim. Rad vas imam in vedno bomo skupaj,” je povedal Tony Parker.