Dončić: Številke? Ekipa je vedno na prvem mestu

Liga NBA 19. Nov 20199:35 > 9:37
Ronald Martinez/Getty Images

Najboljši igralec Dallas Mavericksov je zadovoljen z napredkom svoje ekipe po zmagi proti San Antonio Spursom (117:110)

Luka Dončić je postal najmlajši košarkar po LeBronu Jamesu, ki mu je uspel trojni dvojček z najmanj 40 doseženimi točkami. Imel jih je 42 (14-27 iz igre), 11 skokov ter 12 asistenc. 

“Počutim se odlično. Toda vedno se pojavljajo statistični podatki za katere sam ne vem. Vsak dan jih slišim in lepo je slišati o tem. Številke mi dajejo samozavest toda ekipa je vedno na prvem mestu. Gremo tekmo za tekmo. Zdaj smo na Zahodu četrti, peti (8-5). To je naša želja. Rezultat bi lahko bil boljši ali pa slabši. Želimo presenečati še naprej”, je dejal Dončić.

Mavsi so na derbiju v Texasu imeli najprej veliko prednost, ki pa so jo zapravili. Toda Luka je v zadnji minuti zadel ključno trojko. 

“Mislim, da sem bil nocoj boljši v obrambi. Toda tudi tu se moram še izboljšati. Ne bojim se zadnjega meta. Imel sem dober občutek. Imam samozavest. Začeli smo odlično saj smo v prvi četrtini prejeli 22 točk. To je pomenilo, da obramba deluje. Finney-Smith je igral neverjetno dobro tako v obrambi kot tudi v napadu. Imamo veliko igralcev, ki lahko prispevajo točke,” je dejal slovenski košarkar in dodal:

“Porzingis je dosegel dvojni dvojček. Igral bo vse bolje. Igrali smo proti odlični ekipi, ki zmore marsikaj. Mi smo bili osredotočeni nase, na obrambo in na koncu smo dvoboj tudi dobili.

Dončić v letošnji sezoni dosega v povprečju 29,7 točk (47,7% iz igre), 10,7 skoka in 9,3 asistence.