Divac ni vzel Dončića, ker mu ni bil všeč njegov oče?

Liga NBA 25. Nov 20196:24 > 6:34
Ethan Miller/Getty Images

Ameriški mediji v zadnjih 48 urah pišejo o tem, zakaj je Sacramento izpustil priložnost, da na naboru novincev vzame Luko Dončića, priznani novinar televizijske mreže ESPN Tim MacMahon pa pravi, da ve točen razlog, zakaj se to ni zgodilo.

Luka Dončić je takoj ob prihodu v ligo NBA postal eden najboljših košarkarjev v ligi NBA, v tej sezoni pa stopil še korak naprej in že v tem obdobju igra resnega kandidata za naziv najkoristnejšega košarkarja v ligi. Slovenski superzvezdnik iz tekme v tekmo beleži neverjetne številke, podira rekorde največjih zvezdnikov in na novo piše zgodovino, to pa lahko žalosti predvsem Phoenix in Sacramento, ki bi ga lahko izbrala na naboru novincev, a se za to nista odločila.

Na draftu leta 2018 sta bila pred Luko Dončićem izbrana DeAndre Ayton (Phoenix) in Marvin Bagley III (Sacramento), Luka pa je v menjavi s Traejem Youngom in še enim naborom prihodnosti odšel v Dallas, čeprav ga je izbrala Atlanta. Sacramento se za Dončića naj ne bi odločil, ker ima dobro pokrite branilske položaje in mladega organizatorja igre, obenem pa tudi slovenski košarkar ni izrazil velikga zanimanja za odhod v Kalifornijo. Zaradi tega je na udaru predvsem športni direktor Sacramenta Vlade Divac, ki pa je imel v ozadju še en razlog, zakaj se ni “potrudil” vzeti slovenskega košarkarja.

“Kolikor sem razumel, Vlade Divac zelo dobro pozna Luko in njegovega očeta, to pa je vplivalo na njegovo odločitev. Divac ni imel dobrega mnenja očetu Dončića in je zasledoval filozofijo ‘kakršen oče, takšen sin’. Ampak, tu je brcnil v temo, Vlade, zelo si se zmotil,” je dejal v podkastu Adriana Wojnarowskega novinar mreže ESPN Tim MacMahon.