Dončić: LeBron še vedno idol, Evroliga pa velika šola

Liga NBA 2. Dec 20194:40 > 4:44
Katharine Lotze/Getty Images

Eden najboljših košarkarjev v tej sezoni lige NBA Luka Dončić, je skupaj s svojim Dallasom prekinil zmagoviti niz moštva Los Angeles Lakers s 114:100, po tekmi pa govoril o svojem vzorniku in kaljenju v evropski košarki.

Luka Dončić je sinoči tekmo proti Los Angeles Lakersom in njegovim idolom LeBronom Jamesom končal s 27 točkami, devetimi skoki, 10 asistenami, tremi ukradenimi žogami in s sedmimi izgubljenimi. Zanj pa je bila precej bolj pomembna zmaga, ki so jo košarkarji Dallasa dosegli v gosteh proti najboljši ekipi lige do tega trenutka,

“Ključna je bila obramba v tretji četrtini, takrat smo igrali s consko postavitvijo in prišli v ritem. To je odločilo tekmo. V prvem polčasu sem igral slabo, v drugem pa sem se počutil precej bolje. Še vedno sem napadal, verjel v svoj met in vesel sem, da smo slavili proti tako veliki ekipi,” je o tekmi dejal Dončić.

Ljubljančan se je spomnil tudi svoje prve sezone in prvega srečanja z Jamesom: “Spominjam se te tekme. Ponavadi nisem nervozen pred dvoboji, a takrat sem bil. To je bilo nekaj posebnega zame. Gledal sem Jamesa kot otrok, še vedno ga občudujem in včasih je bil moj vzornik.”

Na vprašanje, kako mu je Evroliga pomagala do NBA kariere, je odgovoril: “Veliko sem se naučil v Evroligi, igral sem proti neverjetnim košarkarjev, od soigralcev sem se dnevno učil, nekateri izmed njih so bili nekdanji igralci v ligi NBA. Pripravili so me na ta izziv.”

https://youtube.com/watch?v=2ZUpv8B2y_4