Četrta zaporedna zmaga Dallasa, 22 točk Dončiča

Liga NBA 5. Dec 20195:12 > 5:17
Ronald Martinez/Getty Images

Dallas je danes ponoči zabeležil četrto zaporedno zmago. Pred svojimi gledalci so s 121:114 premagali ekipo Minnesote. Luka ončič tokrat presenetljivo ni bil najboljši strelec tekme, ampak šele peti z 22. točkami.

Dallas je danes pred domačimi gledalci prišel že do 15. zmage v sezoni, hkrati že do četrte zapored. Pred svojo publiko so ugnali ekipo Minnesote Timberwolves s 121:114.

Tekma je bila izenačena praktično vse do zadnje četrtine, pred katero so gostje še vodili za +4, vendar je v nadaljevanju domača ekipa prevzela vodstvo in ga do konca srečanja ni več izpustila iz rok ter na koncu slavila s sedmimi točkami razlike.

Mavericksi so v zadnji četrtini zadeli šest trojk in na krilih metov od daleč prišli do zelo pomembne zmage, tudi proti konkurentu za končnico. Minnesota namreč zaseda sedmo mesto z izkupičkom 10-10.

V AmericanAirlinesCentru je bil danes v ospredju nezgrešljivi Dwight Powell, ki se je ustavil pri 24. točkah ob popolnem metu iz igre (9/9 iz igre, 2/2 za tri). 

MVP meseca novembra na Zahodu Luka Dončič je danes na parketu preživel 32 minut. Iz igre je metal le 8/22, za tri pa 1/8. Zgrešil je tudi tri proste mete (5/8) ter izgubil pet žog. Poleg vsega tega pa je prispeval še sedem skokov in šest podaj.