Težavni soigralec Gorana Dragića že tretjič suspendiran

Liga NBA 13. Dec 20194:22 > 4:25
Michael Reaves/Getty Images

Košarkar moštva Miami Heat Dion Waiters je tretjič v tej sezoni dobil kazen zaradi neposlušnosti in kršenja pravil franšize iz Floride.

Dion Waiters bo izpustil naslednjih šest tekem moštva Miami Heat, saj nadaljuje s svojo prakso neposlušnosti in kršenja številnih pravil franšize. Waiters v tej sezoni zaradi kazni ni odigral niti ene same tekme za moštvo, Miami pa mu je že tretjič v sezoni naložil prepoved igranja na tekmah. 

Prvič je bil Waiters suspendiran novembra, ko je izpustil tekmo proti Los Angeles Lakersom zaradi paničnega napada. Doživel ga je na moštvenem letalu na poti v Kalifornijo, takrat pa je odjeknila novica, da je napad doživel zaradi prekomernega uživanja marihuane. 28-letni Waiters tudi kasneje ni spremenil svojih navad, uprava Miamija na čelu s Patom Rileyjem pa nadaljuje s kaznovanjem tega košarkarja. 

Waiters je leta 2012 postal četrti izbor na naboru novincev, takrat ga je izbrala ekipa Cleveland Cavaliers za katero je igral do leta 2015. Takrat je prestopil v OKC, v Miamiju pa je od leta 2016. Waiters ima eno najdražjih pogodb v ekipi, saj na sezono zasluži kar 28 milijonov dolarjev, Miami pa ima zaradi težav z igralcem slab pogajalski položaj, saj ekipe ne stojijo v vrsti za usluge Waitersa.