Šampionski preobrat Toronta, od -30 do zmage

Liga NBA 23. Dec 20190:05 > 0:08
Getty Images/Matthew Stockman

Košarkarji Toronta so v nedeljeskem večernem obračunu v ligi NBA na domačem parketu slavili proti Dallasu, ki je še vedno brez Luke Dončića, odločilna pa je bila neverjetna zadnja četrtina, v kateri so Mavsi povsem razpadli.

Košarkarji Dallasa so v zadnjem tednu dokazali, da se lahko merijo z najboljšimi ekipami vzhodne konference tudi brez pomoči prvega zvezdnika moštva Luke Dončića, ki še vedno okreva po poškodbi gležnja. Tudi v tekmi proti Torontu je bilo tako, že v prvem polčasu pa so si Mavsi priigrali devet točk prednosti za glavni odmor. 

V drugi polčas so varovanci Ricka Carlisleja prišli izjemno razpoloženi, tekom četrtine je Dallas povedel celo za 30 točk, pred zadnjimi 12 minutami igre pa je vodil za 23.

Čeprav je bila zmaga že v žepu ekipe iz Teksasa, pa se aktualni prvaki lige niso predali in imeli dovolj moči za neverjeten preobrat, zadnjo četrtino so košarkarji Toronta namreč dobili kar s 47:21.

Pri Torontu je bil najučinkovitejši košarkar Kyle Lowry z 32 točkami, 10 asistencami in osmimi skoki. Na drugi strani je Jalen Brunson dosegel 21 točk, Kristaps Porzingis pa je dodal 19 točk in 12 skokov.