Trojni dvojček za zgodovino – Luka podrl klubski rekord

Liga NBA 5. Jan 20208:38 > 8:42
Ronald Martinez, Getty Images Sport

Luka Dončić še naprej navdušuje v Ligi NBA. V noči na nedeljo je ob sicer porazu Dallasa proti Charlottu vpisal že deseti trojni dvojček v tej sezoni. 20-letnik je s tem popravil klubski rekord, ki si ga je do nedelje delil z legendarnim Jasonom Kiddom.

Mavsi so tekmo izgubili po podaljšku, Sršeni so bili na koncu boljši s 123:120.

Luka je tekmo končal s kar 39 točkami, 12 skoki in 10 podajami. Slovenskemu reprezentantu je kot prvemu v dresu Dallasa uspelo, da je v eni sezoni prišel do vsaj desetih trojnih dvojčkov. Do danes si je rekord lastil Jason Kidd, ki je v sezoni 1995/96 vpisal devet trojnih dvojčkov.

Dončić po novem sijajnem večeru vodi tudi na lestvici trojnih dvojčkov v tej sezoni. Ljubljančan ima na svojem računu dva več kot njegov idol LeBron James in tri več kot center Denverja Nikola Jokić.

Luka je v tej sezoni pri kar osmih trojnih dvojčkih vpisal več kot 30 točk, medtem ko so preostali igralci najmočnejše košarkarske lige s skupnimi močmi uspeli priti do takšne statistike.

20-letnik v svoji drugi sezoni v Ligi NBA v povprečju dosega po 29,1 točke (47-odstoten met iz igre), 9,6 skoka, 8,9 podaje in 4,2 izgubljene žoge. V povprečju je na parketu 32,4 minute.

Dallas v tej sezoni igra odlično in je trenutno šesta ekipa Zahoda z izkupičkom 22-13.