Dončić z novo simultanko: Ne vem, kaj naj vam rečem!

Liga NBA 7. Jan 20204:49 > 4:55
Hector Vivas/Getty Images

Luka Dončić je, potem ko je podrl rekord franšize po številu trojnih dvojčkov, v noči iz ponedeljka na torek nadaljeval s prikazovanjem odličnih predstav in ob zmagi proti Chicagu spet napolnil statistiko.

Luka Dončić je po desetem trojnem dvojčku in rekordu Jasona Kidda, nadaljeval z nizanjem trojnih dvojčkov tudi v tekmi proti Chicagu, ki jo je Dallas dobil s 118:110.

Slovenski superzvezdnik je dosegel 38 točk, 11 skokov in 10 asistenc, iz igre pa metal 14/24. 

Dwight Powell je zadel vseh šest metov iz igre in zabeležil 16 točk, na drugi strani pa je strelsko prednjačil Lauri Markkanen s 26 točkami. 

Ko so novinarji Dončića povprašali o novi odlični predstavi, je slovenski košarkar skromno odvrnil: “Ne vem, kaj naj vam rečem. Nič nimam proti takšnim številkam, a to je le statistika. Vsaka tekma je le številka. Zame je precej pomembneje, da smo tekmo dobili.” 

Mavsi, ki so v tej sezoni zabeležili 23 zmag in 13 porazov, imajo razmere 7-4 v zmagah, ko Dončić doseže trojnega dvojčka. V zadnji tekmi je podrl rekord Jasona Kidda iz sezone 1995/1996, potem ko je zabeležil že deseti trojni dvojček v sezoni.