NBA košarkarji pomagajo ogroženim v Avstraliji

Liga NBA 8. Jan 20201:26 > 1:28
fiba.basketball

Deveterica avstralskih košarkarjev, ki si kruh služi v ligi NBA, je zbrala 750.000 dolarjev za pomoč ogroženim v avstralskih požarih, ki divjajo že več tednov.

V zadnjih dveh mesecih iz Avstralije redno prihajajo poročila in vesti o uničujočih poažir, ki divljajo v Avstraliji. Športni svet je tudi s pomočjo teniškega igralca Nicka Kyrgiosa, ki je začel z zbiranjem denarja za ogrožene, stopil skupaj, to pa so storili tudi avstralski košarkarji v ligi NBA.

Ben Simmons, Aron Baynes, Ryan Broekhoff, Matthew Dellavedova, Dante Exum, Joe Ingles, Thon Maker in Patty Mills so s pomočjo zveze NBA igralce pričeli z zbiranjem sredstev za vse, ki so jih požari prizadeli. Denar, ki so ga zbrali in ga bodo v prihodnosti pa je namenjenjem obnovi uničenih objektov in stavb v njihovi domovini. 

“Zares smo žalosti zaradi vsega, kar se je zgodilo v naši deželi. Naše misli so z družinami, prijatelji in vsemi ljudmi v Avstraliji. Upamo, da čutijo našo ljubezen in podporo, lahko pa so prepričani, da bomo nadaljevali z zbiranjem sredstev in širjenjem informacij o tem, kaj vse preživljajo v teh trenutkih. Pomagali bomo na vse načine,” so sporočili avstralski košarkarji.