Jokić: V Ligi NBA v napadu ni boljšega od Luke

Liga NBA 9. Jan 202010:11 > 10:14
Getty Images/Tom Pennington

Nikola Jokić, zvezdnik Denverja, se je na tekmi proti Dallasu razveselil zmage, po obračunu pa se z novinarji pogovarjal tudi o Luki Dončiću, ki ga 24-letni Srb zelo ceni.

Morda je vse skupaj izgledalo tako, kot da sva igrala sama in se borila za točke. A to ni res, igrala sva vsak za svojo ekipo, za zmago,” je po tekmi razmišljal Jokić in dodal: “Luka igra na neverjetnem nivoju. Ima neverjetno sposobnost, da soigralce naredi še boljše. V Ligi NBA v napadu ni boljšega od Luke.

Tekmo med Dallasom in Denverjem je na koncu odločil prva srbski zvezdnik, ki je izkoristil napako Dallasove obrambe in brez težav preigral veliko nižjega Doriana Finneyja-Smitha.

Krivdo za napako je prevzel trener Dallasa Rick Carlisle: “To je moja odgovornost. Ne bom se spuščal v razlago, toda nismo ustrezno reagirali. Sprejmem krivdo, naslednjič moram delo bolje opraviti.

Carlisle je sicer tik pred tekmo medijem razkril, da bo Porzingis zaradi težav s kolenom izpustil še eno tekmo. Ameriški mediji so poročali, da Latvijec manjka zaradi viroze, a to kot kaže ni res. Carlisle je po tekmi priznal, da se je odsotnost Porzingisa na tekmi z Denverjem močno poznala.

Ne želim govoriti o njegovem stanju,” je povedal Carlisle in dodal: “Gre mu vse bolje in videli bomo, kdaj se bo lahko vrnil. To je drug teden, odkar ne igra, je pa njegova aktivnost na treningih vse bolj izražena. Upamo na najboljše.

V zadnjih obračunih ima Dallas preveč težav v končnicah tekem. Takrat se nasprotne obrambe dodatno posvetijo Dončiću, Mavsi pa skoraj vedno ostanejo brez odgovora.

V trenutku, ko je Luka držal žogo v rokah, se nismo dobro znašli. Tekma se je sicer končala na isti način kot tista v Denverju, ki smo jo zmagali. Tokrat smo mi parket zapustili sklonjenih glav.