Mavsi rutinsko do nove zmage

Liga NBA 15. Jan 20206:46 > 6:49
Hector Vivas/Getty Images

Dallas Mavericksi so v noči iz torka na sredo brez večjih težav ugnali Golden State s 124:97, najboljša strelca ekipe Ricka Carlisleja pa sta bila Dwight Powell in Luka Dončić.

Dallas je takoj na začetku tekme proti lanskoletnim finalistom, ki še vedno igrajo brez Stephena Curryja in Klayja Thompsona, prišel do dvomestne prednosti, to pa so brez večjih težav varovanci Ricka Carlisleja zadržali vse do konca in jo iz minute v minuto povečevali.

Mavsi so tekmo končali z 51-odstotnim metom iz igre, zadeli so 13 trojk iz 37 poskusov, obenem pa dominirali v skoku, ki so ga dobili s 54:36.

Dwight Powell je bil najboljši strelec pri Dallasu z 21 točkami, Luka Dončić je vpisal točko manj od najboljšega strelca, dodal pa še osem skokov in dve asistenci. Tokrat je večpriložnosti dobil tudi srbski orjak Boban Marjanović, ki je tekmo končal s 13 točkami in 11 skoki. 

Jordan Poole je pri Golden statu dosegel 17 točk.

Dallas ostaja na šestem mestu zahodne konference, že jutri pa bodo nadaljevali svojo kalifornijsko avanturo, saj jih v gosteh pričakuje Sacramento.