"Težko je reči, kdo je z menjavo pickov pridobil več."

Liga NBA 16. Jan 202015:45 > 15:47
Maddie Meyer/Getty Images

Dallas in Atlanta sta na naboru Lige NBA leta 2018 zamenjala svoja položaja, kar pomeni, da so Mavsi ujeli Luko Dončića, Hawksi pa Traeja Younga. Po slabih dveh letih deluje, da je Dallas sklenil odlično kupčijo.

Oba košarkarja sta sicer uspešna, Trae Young pa je tisti, ki se veliko bolj obremenjuje s primerjavami z Dončićem. Na primerjave velikokrat opozori kar sam, Young pa je prepričan, da Luka ni toliko boljši od njega, kot si želijo nekateri prikazati. Dončić je sicer že v svoji drugi sezoni v Ligi NBA med kandidati za MVP-ja, skoraj zagotovo pa bo letos tudi debitiral na All Star Tekmi.

Je v ekipi z več veterani, zato letos več zmagujejo. Tudi naša ekipa si želi zmag, a smo trenutno bolj osredotočeni na razvoj. Smo med najmlajšimi ekipami v ligi. Gre za dve popolnoma drugačni situaciji, zato je težko reči, kdo je z menjavo karkoli izgubil. Na to se ne oziram. Morda bomo lahko o tem debatirali po koncu najinih karier, zdaj pa za to ni pravi čas,” razmišlja branilec Atlante Trae Young.

Young v svoji drugi sezoni v Ligi NBA v povprečju beleži po 29 točk in 8,5 podaje, Dončićevo povprečje pa je na robu trojnega dvojčka – 28,8 točke, 9,8 skoka in 9 podaj.