Za Jordana niti Petrović niti Nowitzki nista najboljša

Liga NBA 25. Jan 202016:57 > 17:00
Streeter Lecka/Getty Images

Michael Jordan si je v petek v Parizu iz prvih vrst ogledal obračun med Milwaukeejem in njegovim Charlottom. Liga NBA se že več let trudi dodatno približati evropskemu tržišču, saj se dobro zaveda, da sta Evropa in najmočnejša košarkarska liga na svetu močno povezani.

Evropski igralci so v Ligi NBA pustili neizbrisljiv pečat. Dražen Petrović je bil zagotovo eden od pionirjev evropske košarke pod ameriškimi koši. Močan pečat je pustil tudi mentor Luke Dončića, Dirk Nowitzki. Nič čudnega, da se je Michael Jordan ob obisku Pariza soočil tudi z vprašanjem, kdo je po njegovem mnenju najboljši evropski košarkar vseh časov v Ligi NBA.

Toni Kukoč je številka ena, vsi vemo, zakaj. Kar se tiče Dražena in Dirka, sta brez dvoma pustila močan pečat. Da bi odgovoril na to vprašanje, bi potreboval veliko več časa od ene novinarske konference. Moral bi se prebiti čez cel spisek velikih NBA igralcev. To je zelo veliko dela,” je odgovoril najboljši košarkar vseh časov.

Na vprašanje o LeBronu Jamesu in njegovih presežkih, je Jordan odgovoril, da je težko primerjati igralce iz različnih obdobji. Novinarji in navijači vseeno Jamesa radi primerjajo z Jordanom, kar slednjega niti malo ne moti. “Igrala sva v drugem času. Neverjeten je, eden od najboljših na svetu, če ne celo najboljši košarkar na svetu. Naravno je primerjati igralce iz različnih obdobji in to se bo dogajalo tudi v prihodnje. Osebno sem velik navijač LeBrona, obožujem gledati kako igra. Ko govorimo o primerjavah, to vzamem s kančkom rezerve, to je na koncu vse le računica,” je odgovoril Jordan.