Dončić: Kobe in LeBron sta bila moja idola

Liga NBA 28. Jan 20209:24 > 9:31
Tom Pennington/Getty Images

Košarkar Dallasa Luka Dončić je po zmagi proti Oklahomi priznal, da mu je bilo po nedeljski tragični smrti Kobeja Bryanta zelo težko stopiti na parket.

Tragična novica je v nedeljo šokirala svet, najbolj pa jasno pretresla košarkarsko javnost. Tudi Luka Dončić je slovo legendarnega igralca pospremil z grenkobo, saj je bil Bryant eden izmed njegovih idolov.

Kobe in LeBron sta bila moja idola. Zaradi njih sem se odločil, da postanem košarkar. Za vedno mi bo v spominu ostal najin pogovor konec decembra v Staples Centru. Po koncu kariere je užival v življenju, obiskoval je tekme s hčerko. Zelo težko je bilo igrati današnjo tekmo. Po koncu prve četrtine so me prevzela čustva,” je po tekmi čustveno razlagal Dončić.

Na vprašanje novinarja, po čem si bo najbolj zapomnil Kobeja, je Luka odgovoril: “Po vsemu. Pred dobrim mesecem sva se srečala in pogovarjala v Staples Centru. Zame je bilo to nekaj neverjetnega. Kobe je vedel, kdo sem jaz. To je bil nepredstavljiv občutek.

Dončić je bil v noči na torek znova prvi strelec Dallasa, ki je s 107:97 v gosteh premagal Oklahomo. Luka je dosegel 29 točk in dodal še 11 skokov ter pet podaj.

Slovenski zvezdnik je obračun z Oklahomo odigral s posebnimi supergami, na katerih so bila zapisana vsa imena preminulih oseb v helikopterski nesreči.