Bo liga NBA za vedno upokojila Kobejevi številki?

Liga NBA 28. Jan 202021:36 > 21:48
Harry How, Getty Images Sport

Tragična smrt Kobeja Bryanta bo še dolgo glavna tema vseh pogovorov o košarki, tudi ena izmed pobud NBA košarkarjev pa je naletela na pozitivne odzive in hvalo.

Eden izmed največjih košarkarjev vseh časov Kobe Bryant je pustil ogromen pečat v svetovni košarki, kar se vidi tudi po spoštovanju, ki ga njegovi družini po tragični smrti očeta in moža izkazuje košarkarski svet. Košarkaji v ligi NBA se mu zahvaljujejo s posebnimi napisi na košarkarskih copatih, ekipe se od njega poslavljajo z murali in videoposntetki, navijači pa pred Staples Center nosijo cvetje v njegov spomin.

Nov način, kako bi lahko spomin nanj ohranili živega za vedno je, da liga NBA sledi vzoru lastnika moštva Dallas Mavericks Marku Cubanu in upokoji njegovi številki.

Številni klubi so se pridružili pobudi, ameriški mediji pa še poročajo da bodo igralci, ki so do danes nosili dresa s številko 8 ali 24, dobili nove številke, medtem ko bosta Kobejevi romali pod strop vsake dvorane.

Eden izmed košarkarjev, ki je začel s pobudo je Spencer Dinwiddie, ki si je že spremenil številko, potem ko je številko osem zamenjal za 26.

Kevork Djansezian, Getty Images Sport