Ko smo osvojili naslov, sem takoj poklical Kobeja

Liga NBA 30. Jan 20202:15 > 2:17
Sean M. Haffey/Getty Images

Kawhi Leonard je bil v zadnjih letih zelo blizu Kobeja Bryanta, pogosto je tragično preminulega košarkarja prosil za nasvete o košarki, motivaciji, treningih. Zvezdnik Clippersov je Kobeja prosil tudi za vsakdanje stvari in nasvete, kot je najhitrejša pot iz Los Angelesa do San Diega.

Kobe Bryant in Kawhi Leonard sta si bila vedno blizu, zdaj pa je aktualni MVP finala lige NBA razkril, da je bil pokojni zvezdnik Lakersov eden izmed prvih, ki so prejeli klic iz slačilnice po osvojitvi naslova prvaka proti Golden Statu.

Povezano

“Pogovarjal sem se s Kobejem pred začetkom lanske sezone in takoj, ko smo osvojili naslov ob koncu. Verjetno je bil prvi ali drugi človek, s katerim sem govoril takoj za družino. To je motivacija. O njem razmišljam vsako tekmo. Zaradi njega sem težil k temu, da trdo delam. To je tekmovalni nagon, želja, da narediš vse, da si boljši igralec. Težko se je spomniti vseh pogovorov ali pa jih strniti v majhno celoto,” je dejal Kawhi.  

 Po prihodu v Clipperse je Kawhi Kobeja vprašal za nasvet, kako potovati po Kaliforniji: “Želel sem ugotoviti, kako priti do Newporta in rekel mi je, da se tja že 17 let vozi s helikopterjem. Tudi sam sem s tem pilotom potoval iz San Diega v Los Angeles. Pilot je bil eden izmed najboljših, takšnih si želiš. Včasih sva se poslovila po letu, pa mi je dejal, da bo pobral Kobeja in sem mu rekel, naj ga pozdravi.”