Dončić bo igral tudi na tekmi vzhajajočih zvezd

Liga NBA 31. Jan 202018:20 > 18:23
Tom Pennington/Getty Images

Luka Dončić je bil pričakovano izbran tudi za tekmo vzhajajočih zvezd, ki bo na uvod v All Star vikend, ki ga letos gosti Chicago. Ljubljančan bo na omenjenem obračunu kapetan ekipe Sveta.

Ekipi, ki bosta odigrali uvodno tekmo tridnevnega spektakla v United Centru, bosta sestavljeni z desetimi igralci, ki so v tej sezoni novinci ali pa v Ligi NBA igrajo drugo sezono.

Kapetan ekipe ZDA bo Trae Young, ki je že lani z Dončićem igral na tekmi vzhajajočih zvezd. Oba bosta 16. februarja tudi v začetnih peterkah tekme All Star. Košarkarja bosta s tem ponovila dosežek iz leta 1996, ko je to uspelo Jasonu Kiddu in Grantu Hillu.

Ekipa Sveta: Luka Dončić (Dallas/Slovenija), Nickeil Alexander-Walker (New Orleans/Kanada), DeAndre Ayton (Phoenix/Bahami), RJ Barrett (New York/Kanada), Brandon Clarke (Memphis/Kanada), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma/Kanada), Rui Hačimura (Washington/Japonska), Moritz Wagner (Washington/Nemčija), Svi Mihajluk (Detroit/Ukrajina), Josh Okogie (Minnesota/Nigerija).

Ekipa ZDA: Trae Young (Atlanta), Zion Williamson (New Orleans), Eric Paschall (Golden State), Ja Morant in Jaren Jackson Jr. (oba Memphis), Tyler Herro in Kendrick Nunn (oba Miami), Devonte Graham, Miles Bridges in PJ Washington (vsi Charlotte).