Tim Connelly: Jokić je najboljši v Ligi NBA!

Liga NBA 9. Feb 20208:39 > 8:42
Matthew Stockman/Getty Images

Tim Connelly, predsednik Denver Nuggetsov, je prepričan, da je Nikola Jokić trenutno najboljši igralec v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Po mnenju Connellyja v Ligi NBA trenutno ni košarkarja, ki bi na igro ekipe vplival tako kot 24-letni Srb.

Nikola Jokić je v zadnjih letih postal prava ikona Denverja. Uspehi ekipe so v glavnem plod njegovih dobrih iger, tega pa se zavedajo tudi v klubskem vodstvu. Predsednik Tim Connelly je tudi zato vselej poln pohval na račun svojega igralca.

Jokić je trenutno najboljši košarkar v Ligi NBA. Mislim, da trenutno ni igralca, ki tako močno vpliva na igro ekipe kot on. Jokić si želi samo tega, da njegova ekipa zmaga. Ves čas si prizadeva, da vsak večer pomaga ekipi do zmage,” je v intervjuju za “Altitude Sports Radio” povedal Connelly.

Jokić v tej sezoni v povprečju dosega po 20,6 točke, 10,3 skoka, 6,8 podaje in 1,2 ukradene žoge. V zadnjih tednih je še dvignil nivo svoje igre.

Nikola je sprejel vlogo liderja in uživa v igri s soigralci. Nikoli v življenju še nisem videl česa podobnega. Je center z neverjetnim košarkarskim IQ-jem in oseba, ki je zvezdništvo ne zanima. Zanimajo ga samo zmage,” dodaja Connelly.

Nuggetsi so v noči na nedeljo s 117:108 premagali Phoenix, Jokić pa je tekmo končal s 23 točkami, devetimi skoki in šestimi podajami. Denver je z izkupičkom 37-16 druga ekipa Zahoda.