ZDA deklasirale preostanek sveta, Dončić iz sredine!

Liga NBA 15. Feb 20205:13 > 5:15
Getty Images

Ekipa sestavljena iz igralcev rojenih v ZDA je prepričljivo premagala selekcijo Sveta s 151:131 v dvoboju vzhajajočih zvezd na prvem dejanju All Star vikenda Lige NBA v Chicagu. MVP je postal Miles Bridges, Luka Dončić je kot kapetan Sveta zablestel z zadetim metom iz sredine igrišča.

Tudi letos so na tekmi vzhajajočih zvezd Lige NBA nastopili novinci in košarkarji, ki v Ligi NBA igrajo drugo sezono. Obračun, na katerem se ne igra obrambe, je bila selekcija ZDA od selekcije Sveta prepričljivo boljša s 151:131.

Za najkoristnejšega igralca je bil izbran član Charlotta Miles Bridges (20 točk), za najboljšo potezo večera pa je poskrbel Luka Dončić (16 točk, 5 podaj in 2 skoka), ki je ob koncu prvega polčasa zadel iz sredine igrišča. 

V prvem polčasu so bili bolj razpoloženi Dončić in soigralci, ki so prvi polčas dobili z 81:71. V tretji četrtini so Američani zaigrali veliko bolj resno, hitro stopili prednost Sveta in z delnim izidom 19:4 napovedali udaren zaključek srečanja. Tudi v zadnji četrtini Američani niso ničesar prepustili naključju in po zaslugi številnih zadetih metov izza črte štiri minute pred koncem povedli s 144:119. V zadnjih trenutkih srečanja igralci dejansko niso več igrali obrambe, temveč med seboj tekmovali, kdo bo na bolj atraktiven način zaključil napad. Svoje je minuto pred koncem dodal tudi Dončić.

Slovenskega reprezentanta v nadaljevanju All Star vikenda čaka še veliko obveznosti, saj bo nastopil tudi na 69. zvezdniški tekmi Lige NBA, ki jo bo začel v prvi peterki ekipe LeBrona Jamesa.