James: Ne bom igral brez navijačev

Liga NBA 7. Mar 202013:23 > 13:26
Harry How/Getty Images

Prvi zvezdnik Lige NBA LeBron James je dejal, da ne bo igral pred praznimi tribunami, v kolikor bi onkraj velike luže takšne ukrepe sprejeli zaradi izbruha novega koronavirusa.

Vodstvo Lige NBA je v petek od klubov zahtevala, da se začnejo pripravljati na scenarij, po katerem bi vsaj nekatere tekme odigrali brez navijačev. ESPN je še poročal, da je NBA prav tako zahtevala, da ekipe sestavijo spisek svojih članov, ki morajo biti obvezno prisotni na tekmi, da bi v čim večji meri zmanjšali število ljudi v dvoranah.

Da bi igrali brez navijačev? Ne, odgovor je enostaven. Ne bom igral, če v dvorani ne bo navijačev, zaradi njih igram. Igram za svoje soigralce, navijače, vse je osredotočeno na to. Če se pojavim v dvorani in ne bo navijačev, jaz ne bom igral,” je svoje mnenje o morebitnem igranju pred praznimi tribunami razkril LeBron James.

LA Lakersi so v noči na soboto v derbiju najboljših ekip s 113:103 odpravili Milwaukee in si prvič po letu 2013 zagotovili nastop v končnici. James se je izkazal s 37 točkami in postal šele tretji igralec v zgodovini, ki je dosegel vsaj 34 tisoč točk. Več točk od njega sta dosegla samo Karel Malone (36.298) in Kareem Abdul-Jabbar (38.387).