Dallas teksaški derbi izgubil v končnici

Liga NBA 11. Mar 20203:29 > 3:38
Ronald Martinez/Getty Images

V noči iz torka na sredo je moštvo Dallas Mavericks izgubilo obračun proti divizijskemu rivalu iz San Antonia, potem ko so varovanci Ricka Carlisleja (spet) slabo odigrali zadnjih 12 minut srečanja.

Dallas je v AT&T Centru v San Antoniu izgubil na gostovanju s 119:109, poraza ni uspel preprečiti niti Luka Dončić, ki je odigral odlično tekmo, predvsem v prvem polčasu, ki ga je zaključil z 18 točkami, Mavsi pa so po dveh četrtinah imeli pet točk prednosti.

Tekma se je začela lomiti ob koncu tretje četrtine, ko je San Antonio prišel v serijo neodgovorjenih točk preko Pattyja Millsa, Rudyja Gayja in Treyja Lylesa. 12:0 delni rezultat Spursov je pomenil, da je ekipa Gregga Popovicha prišla do prednosti, ki jo je zadržala vse do konca obračuna. V končnici je Dallas delal preveč napak in bil povsem brez energije.

LaMarcus Aldridge je tekmo končal s 24 točkami in bil najboljši posameznik San Antonia, medtem ko je Luka Dončić obračun končal z 38 točkami, sedmimi skoki in osmimi asistencami. Razočaral je Kristaps Porzingis, ki je tekmo končal z devetimi točkami in napakami v obrambi.