Možna prestavitev tekem v ligi NBA

Liga NBA 11. Mar 20206:49 > 6:51
Christian Petersen/Getty Images

V sredo bodo vodilni v ligi NBA razpravljali o možnih rešitvah glede prestavljanja tekem zaradi grožnje koronavirusa. Ameriški mediji poročajo, da se lahko tekme preselijo v mesta v kateri še ni okuženih ljudi.

V primeru, da zaradi koronavirusa tekma na domačem parketu ni možna se tekma odigra v gosteh. Obstaja tudi možnost, da se odigra na nevtralnem terenu ampak samo v primeru, da mesta, ki bi tekmo gostila niso okužena.

Pri NBA razmišljajo tudi o igranju tekem v praznih dvoranah in tudi o najbolj drastičnem ukrepu – prekinitvi tekmovanja za določeno obdobje. NBA pripravlja vse te možnosti v primeru, da v ZDA pride do širše epidemije. 

Kar se tiče ekip v NBA pa je jasno, da si ne želijo igrati pred praznimi dvoranami. Ena od ekip, ki bi se morda lahko kot prva znašla v težavah zaradi koronavirusa je zasedba Golden State-a. V San Franciscu in v okolici so namreč že zabeležili okužene z virusom, trenutno pa med vodstvom lige in franšizo potekajo pogovori o tem, da se tekme igra v prazni dvorani. Na tekmo bi tako pri Golden State-u izgubili od 3,6 milijona do 3,8 milijona dolarjev.