Van Gundy noče voditi disfunkcionalnih Knicksov

Liga NBA 25. Mar 20209:24 > 9:27
Abbie Parr/Getty Images

V pogovoru za radio ESPN je košarkarski trener in analitik Stan Van Gundy dejal, da nima namena postati trener moštva New York Knicks in da bi precej raje vodil mestne rivale iz Brooklyna.

Stan Van Gundy v vlogi glavnega trenerja ne deluje vse odleta 2018, ko je zaključil svojo štiriletno sodelovanje z moštvom Detroit Pistons. Van Gundy je v svoji karieri vodil še  Orlando in Miami, zaenkrat pa ni jasno, katero ekipo bi lahko prevzel do konca sezone ali pred začetkom naslednje. Van Gundy pa jasno ve, katerega moštva ne bi prevzel.

“Ne zanimam se za vodenje Knicksov. Najprej imam z bratom Jeffom tudi družinsko zgodovino. Če bi bil kdo zainteresiran za prevzem te ekipo, bi to bil Jeff, ki jih je že vodil. Drugače gledam na vodenje nekega moštva od ostalih trenerjev. Meni je zelo pomembno za koga in s kom delaš. Vse, kar sem videl okoli te organizacije, je ekstremno disfunkcionalno,” je iskreno dejal Van Gundy.

Van Gundy je kasneje dal jasno vedeti, da obstaja ekipa v New Yorku, ki bi jo rad vodil.

“Delo v Netsih bi bilo precej boljše, o tem ni nobenega dvoma. Organizacija je stabilnejša, dobili so več tekem in imajo več talenta,” je še dodal Van Gundy.