Brez košarke za Antetokounmpa

Liga NBA 4. Apr 202016:01 > 16:05
Ezra Shaw/Getty Images

Zvezdnik Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo je razkril, da med premorom v Ligi NBA zaradi epidemije koronavirusa nima stika z žogo, saj enostavno nima prostora za igranje košarke.

Giannis Antetokounmpo večino časa preživi z družino, kuha in čisti, ter tudi trenira, koliko je to mogoče.

Nimam dostopa do koša. Veliko število igralcev v Ligi NBA ima košarkarska igrišča ali dvorišče, toda jaz ga nimam. Delam samo vaje, vozim sobno kolo, tečem na stezi, dvigujem uteži, toda košarke ne igram,” je dejal Antetokounmpo.

Milwaukee ima trenutno razmerje zmag in porazov 53-12, v klubu pa vsi pričakujejo, da se bo sezona nadaljevala. Igralci tako komunicirajo prek skupnega klepeta, vsi igralci pa so od kondicijskega trenerja dobili program, ki ga morajo redno izvajati.

“Dobili smo vaje, ki jih lahko opravimo doma, prav tako dobivamo tudi hrano. Klub ima posebno podjetje za catering, ki dostavlja hrano za nas pa tudi naše družine. Vsi smo doma, delamo vaje, s tem staramo svoje telo,” dodaja grški zvezdnik.

Čeprav še ni znano, kdaj bi se sezona lahko nadaljevala, če se sploh bo nadaljevala, Antetokounmpo verjame, da bodo odgovorni sprejeli najboljšo odločitev, sam pa bo v tem času zagotovo ohranjal formo. “Lepo je preživeti čas z družino. med sezono za to nimam veliko priložnosti, a vem, da vsem manjka košarka. Vsi v ekipi jo pogrešajo.”