Jeza pri Utahu – Mitchell noče niti slišati za Goberta

Liga NBA 10. Apr 202018:47 > 18:52
Mitchell Leff/Getty Images

Košarkarja Utaha Rudy Gobert in Donovan Mitchell sta se pozdravila od koronavirusa, a njun odnos nikoli ne bo več tak, kot pred pandemijo.

Christian Petersen/Getty Images

Francoski reprezentant je 11. marca sporočil, da je pozitiven na testiranju za zahrbtni virus, ki napade respiratorne organe, vodstvo lige pa se je nemudoma odločilo prekiniti tekmovanje. Nekaj dni kasneje je klub iz Salt Lake Citya sporočil, da je okužen tudi Mitchell.

Slednji je Goberta obtožil, da se je v slačilnici obnašal skrajno neodgovorno, vodstvo kluba in trener Quin Snyder pa sedaj delajo na tem, da bi se odnos med zvezdnikoma ekipe pomiril.

Vprašanje, kaj nameravajo pri Utahu storiti, če bo napetost med omenjenima košarkarjema tudi v nadaljevanju sezone (ali naslednje) enaka. Gobertu se štiriletna pogodba izteče prihodnje leto, potem pa je pričakoval precej zajetnejši kos pogače.

No, v svetu ameriških športov se nikoli ne ve. Vse skupaj je le posel, zato v poštev pride tudi “trade”. Glede na to, da se NBA liga kmalu ne bo nadaljevala, imajo pri Jazz še nekaj časa, da fanta pomirijo.