Rider: Shaq mi je za konflikt s Kobejem ponudil denar

Liga NBA 12. Apr 202013:06 > 13:10
Jeff Gross /Allsport

Shaquille O'Neal in Kobe Bryant sta imela priložnost postati največji duet v zgodovini košarke. Toda njun pretresljiv odnost pri Los Angeles Lakersih na začetku 21. stoletja je trajal zgolj 3 leta. Nekdanji igralec v ligi NBA Isaiah Rider je delil zanimivo zgodbo iz tega obdobja.

Isaiah Rider je z Lakersi pogodbo podpisal pred začetkom sezone 2000/01 in bil predviden kot menjava Kobeju Bryantu na položaju številka dve. 

“Praktično takoj, ko sem prišel k Lakersom je do mene prišel Shaq in mi dejal, da mi da deset tisoč dolarjev, če bom imel konflikt s Kobejem. To je bil moj tretji dan in mislim sem, da se šali z mano. V slačilnici imam deset tisoč dolarjev v kovancih za 1 dolar. Če boš imel z njim konflikt so tvoji, mi je takrat dejal Shaq”.

Rider je zgodbo zaupal podcastu z naslovom “Pain From Life”, ki ga vodita nekdanja košarkarja lige NBA Matt Barnes in Stephen Jackson.

“Nisem mogel verjeti kaj mi govori. Mislil sem, da so ti fantje nori. Veste zakaj nisem niti pomislil na to, da bi se tepel – takoj bi letel iz ekipe, če bi se dotaknil Kobeja,” je zaključil Rider

Bryant in O’Neill sta že pred leti zakopala bojno sekiro. Nenazadnje, na Kobejevi spominski slovesnosti je nekdanji center tudi imel govor. Kobe Bryant je preminil letos konec januarja v tragični helikopterski nesreči. Poleg njega so umrli še njegova hčerka Gigi in še sedem oseb. 

Rider je danes star 49 let. V ligi NBA je nastopal med leti 1993 in 2001. Bil je košarkar Minnesote, Portlanda, Atlante, Lakersev in Denverja. Leta 1994 je na All-Star vikendu slavil na tekmovanju v zabijanju. Z Lakersi je bil leta 2001 prvak lige NBA.