"Vedel sem kako je v Italiji, a Gobertu je bilo smešno"

Liga NBA 12. Apr 202011:36 > 11:42
Christian Petersen/Getty Images

Liga NBA je, zaradi pandemije koronavirusa, od 13. marca prekinjena. Neposreden vzrok za prekinitev tekmovanja je bil pozitiven test Rudyja Goberta na Covid-19. Center Utaha se je nekaj dni pred pozitivnim testom norčeval iz koronavirusa, zaradi česar je bil Italijan Marco Belinelli zgrožen.

Izkušeni italijanski branilec je kritiziral Goberta zaradi neodgovornega obnašanja:

Grozno, raje se o tem sploh nebi pogovarjal z novinarji. Morda bom zvenel preveč strog ali žaljiv…Kar je naredil je grozno,” je dejal igralec San Antonio Spursov Marco Belinelli.

Rudy Gobert se je nalašč dotikal mikrofonov na novinarski konferenci, ker je menil, da mediji preveč strašijo z novicami o koronavirusu. Ironično je bil, nekaj dni kasneje, prav on pozitiven na testu za koronavirus.

Mnogi nastale situacije niso vzeli resno in so se norčevali iz tistih, ki so bili previdni. Jaz sem ves čas vedel, kaj se dogaja v Italiji. Vedel sem, da ljudje umirajo, tako, da mi ni bilo do smeha. Težko je od daleč spremljati zdravnike in zdravstvene delavce, ki se proti virusu borijo na prvih bojnih frontah. Vsem, ki pomagajo, sem izjemno hvaležen. Tudi sam poskušam pomagati,” je dejal 34-letni košarkaš.

Belinelli igra v ligi NBA od leta 2007. Leta 2014 je s Spursi osvojil šampionski prstan.