NBA All Star: Vrhunec večera Glennu Robinsonu III.

Liga NBA 19. Feb 20179:24 > 9:38
Getty Images

Nadaljuje se vikend vseh zvezd. V noči na nedeljo so se košarkarji pomerili v zabijanju, metanju trojk in v spretnostnem poligonu.

Vrhunec večera je predstavljalo tekmovanje v zabijanju, ki ga je dobil Glenn Robinson III. 23-letni košarkar Indiane je v prvi rundi dobil oceni 50 in 41, v finalu pa je navdušil komisijo z zabijanjem preko soigralca Paula Georga in maskote ter plesalke Indiane. Komisija, ki so jo sestavljali legendarni Gary Payton, David Robinson, Dominique Wilkins, Alonzo Mourning in Chris Webber, mu je namenila 44 in 50 točk.

Njegov tekmec v finalu je bil Phoenixov Derrick jones. Zabijala sta še DeAndre Jordan iz Clippersov in Aaron Gordon iz Orlanda, ki je navdušil lani, ko je sicer ostal brez zmage proti Zachu LaVinu.

V metanju trojk je zmagal Eric Gordon iz Houstona, ki je bil v finalu natančnejši od Clevelandovega Kyrieja Irvinga. Gordon in Irving sta bila po dveh serijah izenačena, zato je odločala dodatna, kjer je Gordon zbral 21 točk, njegov nasprotnik pa 18. Nastopili so še Kemba Walker iz Charlotta (19 in 17), lanski zmagovalec Klay Thompson iz Golden Stata (18), Nick Young iz Lakersov (18), Wesley Matthews iz Dallasa (11), C. J. McCollum iz Portlanda (10) in Kyle Lowry iz Toronta (9).

V spretnostnem poligonu, kjer košarkarji preigravajo, podajajo skozi luknjo, polagajo in mečejo za tri točke, se je najbolje znašel igralec New Yorka Kristaps Porzingis, sicer 221 centimetrov visoki Latvijec. Najprej je izločil DeMarcusa Cousinsa iz Sacramenta in Nikolo Jovića iz Denverja. Tako je postal najboljši med visokimi igralci, nato pa je v finalu navdušil tudi proti najboljšemu med nizkimi igralci Gordonu Haywardu iz Utaha. Med branilci so nastopili še Bostonov Isaiah Thomas, John Wall iz Washingtona in Devin Booker iz Phoenixa, med visokimi pa Anthony Davis iz New Orleansa.

“All Star Weekend” se bo v New Orleansu končal s tradicionalno tekmo vseh zvezd.