NBA: Sezona se bo končala najpozneje do 12. oktobra!

Liga NBA 3. Jun 20208:23 > 8:27
Twitter

Pandemija virusa COVID-19 je povsem zaustavila šport, ki pa se hitro in vztrajno vrača. V ZDA že dolgo pripravljajo načrt za zaključek sezone v Ligi NBA, v sredo pa so v javnost so pricurljale prve podrobnosti, ki pravijo, da se bo sezona končala najpozneje do 12. oktobra.

Prve podrobnosti je razkril priznani novinar Adrian Wojnarowski, ki je za ESPN poročal, da je predlagani dan vrnitve Lige NBA 31. julija v Orlandu, najpoznejši termin morebitne sedme tekme finala pa je 12. oktober. Zatem bi na hitro sledila še nabor in prestopni rok.

Ob tem so vse glasnejše govorice, da bo sezono nadaljevalo samo 22 ekip. Ob 16 ekipah, ki trenutno držijo mesta za preboj v končnico, bi sezono nadaljevali še Portland, New Orleans, Sacramento, San Antonio, Phoenix in Washington. Merilo za izbor teh ekip je zaostanek za osmim mestom v posameznih konferencah. Sezono bi nadaljevale samo ekipe, ki imajo največ šest zmag zaostanka.

Predlog bo na preizkusu v četrtek, ko naj bi komisar lige Adam Silver preveril podporo med ekipami. Za sprejetje predloga Silver potrebuje tričetrtinsko podporo.