Giannis: Psihično težko, žogo bomo metali na tribune…

Liga NBA 2. Jul 202015:46 > 15:49
Ezra Shaw/Getty Images

Najboljši košarkar Milwaukee Bucksov Giannis Antetokounmpo pravi, da bo v nadaljevanju lige NBA vsem izjemno težko in da bo osvojeni prstan imel prav poseben pomen.

Najmočnejša košarkarska liga na svetu se bo po štirimesečnem premoru nadaljevala 31. julija v Orlandu. Vse ekipe bodo tri mesece nastanjene na Floridi

“Mislim, da bo najtežje ostati psihično stabilen. Težko bo, družino ne bomo videli tri mesece, igrali bomo brez navijačev, vse to vpliva na psiho. Čez to moramo iti. Že zdaj se počutim kot prvak zaradi te izkušnje. Tisti, ki bo osvojil naslov ga bo precej cenil. Vsako leto je težje postati prvak. Težje in pomembneje je ker se v državi borimo s pandemijo in raznimi drugimi težavami”, je dejal Antetokounmpo.

Bucksi so imeli do premora najboljše razmerje zmag in porazov (53-12) in so eden glavnih favoritov za prstan. 

“Že od veliko ljudi sem slišal, da jim bo ta sezona še posebej ostala v spominu. To bo najtežje osvojeni naslov, igralci so nekoliko “zarjaveli”. Videli boste kako bodo metali žoge izven igrišča namesto, da bi jih podali soigralcu. Veliko bo izgubljenih žog. Mislim, da bomo rasli iz tekme v tekmo, se prilagajali in vračali v formo”, je dodal MVP lanske sezone. 

Moštvo iz Wisconsina bo svojo prvo tekmo odigrala 1. avgusta, ko jim bo nasproti stala zasedba Boston Celtics