Bogdanović iz Brooklyna v Washington

Liga NBA 23. Feb 201714:56 > 15:03
Getty Images

Trenutno najboljši hrvaški košarkar Bojan Bogdanović je na zadnji dan prestopnega roka v Ligi NBA dobil novega delodalajca. Iz Brooklyna, letos najslabše ekipe v ligi, se krilni igralec seli v Washington, ki je na Vzhodu na tretjem mestu.

Brooklyn je v zameno za Bojana Bogdanovića in Chrisa McCullogha dobil Andrewa Nicolsona, Marcusa Thorntona in pravico do prve izbire na junijskem draftu.

Bogdanović je letos v izvrstni formi. Za njim je najboljše obdobje v zadnjih treh leti v Ligi NBA, za Washington pa je do prestopa v tej sezoni dosegal po 14,2 točke in 3,6 skoka na tekmo.

Bojan je odličen strelec, z njim smo dobili dimenzijo več. V Brooklynu je začenjal tekme, se dokazal, za nas pa bo pomenil, da bomo lahko še bolj ustvarjalni,” ima dobro mnenje o Hrvatu predsednik Washingtona Ernie Grunfeld.

Washington na Vzhodu zaostaja le za aktualnimi prvaki iz Clevelanda in Bostonom, na svojem kontu pa ima 34 zmag in 21 porazov.

Za zamenjavo igralcev sta se dogovorila tudi Philadelphia in Atlanta. Iz Philadelphie v Atlanto je odšel turški reprezentant Ersan Ilyasova, v nasprotno smer pa brazilski center Tiago Splitter. Atlanta je od Philadelphie dobilo pravico izbora v drugem krogu nabora.

Prestopni rok v Ligi NBA se bo končal danes ob 21.00.