Glasovanje v teku, Dončić in Dragić v boju za nagrade

Liga NBA 22. Jul 202011:00 > 11:06
NBA

V Ligi NBA so se odločili, da bodo letošnje nagrade podelili v nekoliko spremenjeni obliki. "Korona sezona" se bo sicer nadaljevala 30. julija, za nagrade pa bodo štele le predstave do prekinitve sezone. Glasovanje medijev že poteka.

  Glasovanje bo trajalo en teden, glasove pa bodo oddali novinarji, ki poročajo o ligi, in predstavniki distributerjev televizijskih programov. Najbolj pomembna nagrada je nagrada za najkoristnejšega igralca sezone, izbrali bodo tudi novinca leta, najboljšega obrambnega igralca, igralca, ki je najbolj napredoval, najboljšega šestega igralca, najboljšega trenerja, pa tudi najboljšo peterko, idealno obrambno ekipo in idealno ekipo, sestavljeno iz novincev.

Slovenija ima v boju za nagrade dve imeni. To sta Luka Dončić in Goran Dragić. Naj vas spomnimo, da je Dončić v svoji prvi NBA sezoni z veliko večino slavil v izboru za novinca leta.

Liga NBA bo zmagovalce razkrila med končnico, košarkarji 22 ekip od 30 pa bodo sezono, ki je zaradi pandemije koronavirusa prekinjena od 11. marca, nadaljevali 30. julija v Disneyjevem kompleksu v Orlandu v zvezni državi Florida.