Boston pripeljal organizatorja, Pelikani vlagajo v Ziona

Košarka 2. Jul 20228:29 > 9:41 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Alex Goodlett via Guliverimages

V ligi NBA se nadaljuje NBA tržnica, ponoči je prišla v javnost informacija o tem, da New Orleans Pelicans še naprej veliko upanja (in denarja) polagajo v Ziona Williamsona, medtem ko so se okrepili pri aktualnih podprvakih, Boston Celtics.

NBA TRŽNICA

Williamson je v prvih treh sezonah odigral 75 tekem.

Ekipa iz zvezne države Louisiana mu je na mizo dala takšno ponudbo, kolikor “rookie” podaljšanje pogodbe lahko maksimalno sploh nudi – 231 milijonov dolarjev za naslednjih pet sezon. Pelikani s tem močno tvegajo, kajti pri 130 kilogramov težkem igralcu je bilo v začetku njegove profesionalne kariere pod vprašajem predvsem zdravje.

Pri prvakih vzhodne konference Boston Celtics so se okrepili z organizatorjem igre Malcolmom Brogdonom, ki prihaja iz vrst Indiane.

V nasprotno smer, torej k Pacers, odhajata Daniel Theis in Aaron Nesmith, Indiana pa si je zagotovila tudi izbor Bostona v prvem krogu nabora prihodnje leto.

Menda naj bi ekipo Imeja Udoke kmalu okrepil tudi italijanski reprezentant Danilo Gallinari. Največji včerajšnji premik v ligi NBA je bila selitev francoskega centra, Rudya Goberta iz Utaha k Minnesoti.

Ekipa Timberwolves je za francoskega centra žrtvovala kar precej, med drugim Patricka Beverlyja in številne “picke” na prihodnjih naborih. Še nekaj ostalih zanimivosti s tržnice v ligi NBA:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!