Charles Barkley sporočil žalostno novico (VIDEO)

Košarka 15. Jun 202417:00 1 komentar
Charles Barkley
Foto: Profimedia

Legendarni Charles Barkley je sporočil, da se bo po sezoni 2024/25 upokojil kot športni analitik tekem lige NBA.

Charles Barkley je leta 2000 končal svojo bogato športno kariero, v kateri je v ligi NBA igral za Philadelphio, Phoenix in Houston. Hitro je našel nov poklic. Z začetkom sezone 2000/01 se je pridružil oddaji Inside the NBA kot športni analitik.

Vse od takrat je v svojem slogu navduševal brez dlake na jeziku. Ob Ernieju Johnsonu, Kennyju Smithu in Shaquillu O’Nealu je tvoril eno najpriljubljenejših športnih oddaj, ki jo je predvajala mreža Turner Network Television (TNT).

TNT pa po koncu sezone 2024/25 (najverjetneje) izgublja pravice za prenose tekem lige NBA, zato je bila prihodnost oddaje pod velikim vprašajem. Zdaj je Barkley dokončno končal ugibanja.

Barkley
Barkley, Johnson, O’Neal in Smith. Foto: Profimedia

“Ste moja družina, rad imam TNT in vse ljudi, ki tu delajo, moram reči hvala,” je začel Barkley nato pa presenetil: “Veliko je bilo govora o nas v zadnjih mesecih. Bil sem v pogovorih s številnimi mediji in televizijskimi hišami. A TNT-ja ne bom zapustil. Odločil pa sem se. Ne glede na to, kar se zgodi, bo naslednje leto moje zadnje. Upokojil se bom po 25 letih na televiziji.”

Charles Barkley je bil v svoji košarkarski karieri leta 1993 najkoristnejši košarkar lige NBA, enajstkrat je nastopil na All Star tekmi, prav tolikokrat je bil izbran v eno od treh najboljših peterk sezone. Bil je tudi del sanjske ekipe reprezentance ZDA na olimpijskih igrah leta 1992. Nikoli v svoji karieri pa ni osvojil šampionskega prstana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje