Daleč najboljši, ko so se vrnili k lanski strategiji

Košarka 26. Okt 202120:50 3 komentarji
Jason Kidd in Luka Dončić. Foto: Guliverimage

Dallas Mavericks bodo v noči na sredo po slovenskem času odigrali prvo domačo tekmo v novi sezoni lige NBA. Kakšen napad Teličkov bodo videli navijači v Teksasu? Novega, strelsko neprepričljivega, ali po vzoru iz lanske sezone, ko so pod taktirko Luke Dončića zlahka dosegali točke?

Jason Kidd se je že na začetku pripravljalnega obdobja odločil, da bo začetna peterka na začetku sezone Luka Dončić, Tim Hardaway, Dorian Finney-Smith, Kristaps Porzingis in Dwight Powell.

Novi strateg Dallasa je s to peterko začel oba dosedanja dvoboja, poskušal se je tudi odmakniti od igre povsem osredotočene okoli slovenskega zvezdnika, a napadalna učinkovitost je zato močno trpela.

“Lanski” Dallas precej učinkovitejši

Dallas ob porazu proti Atlanti v nobeni četrtini ni dosegel več kot 24 točk, tudi proti Torontu v prvem polčasu igra v napadu ni stekla. Vse se je spremenilo v drugem, ko je vajeti v svoje roke vzel Luka.

Tako je napadalni indeks z 93,8 točke na 100 posesti žoge poskočil na 128,9. Dončić pa je samo v tretji četrtini, ki jo je v celoti preživel na parketu, vpisal 12 točk, 4 skoke in 4 asistence.

Mediji v Dallasu poročajo, da Kidd še vedno preučuje različne peterke v iskanju najboljše kombinacije. “Tekom sezone bomo pregledovali številke in videli, kaj deluje. Po le dveh tekmah je to nemogoče. Vedno sem trdil, da svojo ekipo spoznaš šele do božiča,” je za Dallas Morning News dejal Kidd.

Luka Dončić je proti Torontu vpisal 27 točk, 9 podaj in 12 skokov, foto: Guliverimage.

Pod Rickom Carlislom je Dallas v sezoni 2019/20 postavil nov rekord po napadalnem indeksu, ki je v rednem delu znašal kar 115,9, več tudi od prejšnjih rekorderjev, Golden State Warriors. Carlisle je sicer večinoma igral z le enim tradicionalnim visokim košarkarjem, medtem ko je Kidd, ki poskuša Porzingisa vrniti na položaj krilnega centra, kjer je igral v New Yorku, večinoma igral z dvema centroma, kar upočasnjuje napad Mavericksov.

Proti Houstonu, ko se bo v sredo ob 2.30 Dallas predstavil svojim navijačem, je težko pričakovati večje spremembe. Kot je dejal Kidd, je po dveh tekmah težko vleči zaključke. Zelo verjetno bo še tretjič zapored obračun začela ista peterka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje