Dallas pomagal pospešiti razpad sistema v Utahu

Košarka 6. Jun 202211:06 0 komentarjev
Foto: Chris Nicoll-USA TODAY Sports via Guliver

Quin Snyder, dolgoletni glavni trener Utah Jazz v ligi NBA, je klub obvestil, da se poslavlja od klopi. Njegov odhod je v franšizi iz Salt Lake Cityja povzročil stopnjevanje preglavic, ki jih povzroča tudi vse manj zadovoljni prvi zvezdnik moštva Donovan Mitchell.

Utah je že več let pod vodstvom Quina Snyderja veljal za zelo dobro organizirano in težko premagljivo ekipo. Z dobrimi izbori na naborih so si z navezo Donovan MitchellRudy Gobert zagotovili, da so vsako leto med kandidati za sam vrh lige NBA.

V končnico so se letos uvrstili že šesto leto zapored. V tem obdobju nikoli rednega dela sezone niso končali nižje od šestega mesta. V sezoni 2020/21 so na zahodu zasedali celo mesto prvega nosilca.

Kljub temu v sklepnem delu sezone niso imeli veliko uspeha. Dlje kot do drugega kroga se niso prebili, trikrat so izpadli že v prvem krogu, tudi letos, ko jim je mero vzel Dallas. Tako so Mavericksi posredno vplivali na povečanje trenja v garderobi Utaha, kjer sta že nekaj časa na nasprotnik bregovih oba prva zvezdnika franšize. Z odhodom Snyderja, ki je bil na klopi kar osem let, naj bi bil Mitchell še bolj nezadovoljen.

“Presenečen in razočaran”

Kot poroča dobro obveščeni novinar ESPN Adrian Wojnarowski, je Donovan “presenečen in razočaran, prav tako naj bi že razmišlja, kaj vse to pomeni za prihodnost tega moštva.”

Snyder je v osmih sezonah svojo ekipo popeljal do 58,5 odstotne uspešnosti, vpisal je 372 zmag in 264 porazov. V vseh zgodovini franšize je bil uspešnejši le še Jerry Sloan. Mitchell, sicer dvakratni član tekme vseh zvezd, je na svojega, zdaj že bivšega stratega, zelo navezan.

Že dlje časa se šušlja, da se bodo morali v vodstvu kluba prej kot slej odločiti za enega od dvojca Gobert in Mitchell ter drugega v menjavi poslati v drugo franšizo. Oba imata s klubom sklenjeni dolgoročni pogodbi, ki ju na klub vežeta vse do leta 2026.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!