Dallas si želi ob Dončića dodati še enega košarkarja

Košarka 22. Sep 202110:43 1 komentar
Luka Dončić v akciji proti Jeremyju Lambu. Foto: Guliverimage.

V NBA franšizi Dallas Mavericks pred začetkom nove sezone še niso končali s kadrovanjem. Po poročanju v ZDA so se ogreli za krilnega košarkarja Indiana Pacers Jeremyja Lamba.

V Dallasu se močno trudijo, da bi ob Luko Dončića dodali t.i. 3&D igralce, kar označuje košarkarje, ki so dobri tako pri metu za tri točke kot v obrambi. 29-letni Jeremy Lamb zagotovo sodi v to kategorijo. Košarkarji takšnega tipa so v ligi NBA zelo cenjeni, saj brez težav igrajo v praktično vsakem košarkarskem sistemu.

Podoben stil košarkarja je tudi Reggie Bullock, največja okrepitev Dallasa pred novo sezono, ki se je v Teksas preselil iz New Yorka. Takšen je denimo sicer tudi Dorian Finney-Smith, ki je član Dallasa že pet sezon.

Pomoč za Luko in Porzingisa

Ideja kluba je jasna, če sta v peterki skupaj Luka in Kristaps Porzingis, ki sta napadalno zelo nadarjena košarkarja, si ju želijo obkrožiti z dobrimi strelci, ki bi odpirali prostor v raketi ter hkrati garali na obrambni strani parketa.

REUTERS/Jerome Miron - USA TODAY Sports
Luka Dončić. Foto: REUTERS/Jerome Miron

Indiana je Lambu nov dom iskala večji del poletja, a za zdaj brez uspeha. Kot resni interesenti so se zdaj pojavili v Dallasu, poroča Evan Massey. Njegovo pogodbo, po kateri mu v letošnji sezoni pripada 10,5 milijona dolarjev, bi v salary cap dodali s pomočjo izjeme.

Ko so Mavsi letos poleti Josha Richardsona v menjavi poslali v Boston, so namreč ustvarili 10,9 milijona dolarjev prostora, ki ga lahko izkoristijo v drugi menjavi. V tem primeru torej za Lamba.

Lamb je veteran z devetimi leti izkušenj, pred prihodom v Indiano je igral še za Oklahomo, Houston in Charlotte. V lanski sezoni je za Pacerse odigral 36 tekem in v 21 minutah v povprečju prispeval 10,1 točke (40,6% za tri točke), 3,6 skoka in 1,5 podaje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje