Luka Dončić (kljub poškodbama) v igri za današnji nastop

Košarka 7. Dec 202119:27 > 20:024 komentarji
Luka Dončić; Foto: Guliverimage

Luka Dončić je v letošnji sezoni izpustil že štiri tekme zaradi poškodb, tudi njegov nastop na zahtevnem obračunu proti vodilni ekipi vzhoda, ko v Dallas prihaja Brooklyn Nets, je sicer pod vprašajem, a naj bi vseeno stisnil zobe ter pomagal ekipi.

Luka Dončić ima še naprej težave z levim gležnjem, ki ga je s parketa zadržala tudi ob porazu Dallasa v Memphisu. Za nameček mu preglavice povzroča tudi bolečina v levem palcu.

Trener Mavericksov Jason Kidd je v ponedeljek dejal, da sta tako Dončić kot Kristaps Porzingis na treningu “sodelovala toliko, kolikor sta zmogla,” poroča Dallas Morning News.

“Kot veste, se stvari hitro spremenijo. Igralci trenirajo in nato ne morejo igrati. Več vam bom lahko sporočil v torek, je povedal Kidd in glede slovenskega zvezdnika dodal, da gre za “že dlje časa trajajočo težavo, ki se vleče še od 15. novembra,” medtem ko je vključitev težav s palcem nova poškodba.

Kot lahko preberete v zgornjem “čivku” se je stanje v popoldanskih urah pred srečanjem Dallasa z Brooklyjnom vendarle izboljšalo, saj je Dončićev status z “vprašljivega” napredoval na “verjeten” nastop. Na srečanju je verjeten tudi prihod na parket Tima Hardawaya jr. Slednji ima otečeno koleno.

V zadnjem delu treninga, ki je bil odprt tudi za medije, Dončić ni sodeloval, medtem ko je Latvijec uspel trening opraviti do konca. Porzingis je sicer izpustil zadnji dve tekmi, skupno letos že sedem.

Doncic
Luka Dončić. Foto: Guliverimage.

Kiddove težave se tukaj še ne končajo, saj je ostal še brez Willieja-Cauleyja Steina, vprašljiv pa je tudi nastop Tima Hardawaya, ki ga ovira bolečina v desnem kolenu.

Vse slabši izidi

Dallas se zadnje obdobje spopada s precejšnjo krizo, ki je povzročila tudi zdrs s četrtega na sedmo mesto lestvice zahodne konference (11-11). Na zadnjih devetih dvobojih so kar sedemkrat izgubili, medtem ko so bili na domačem parketu poraženi že trikrat v nizu.

Brooklyn je na zadnjih 12 tekmah devetkrat slavil, poražen je bil sicer na zadnji tekmi, ko so v svoji dvorani gostili Chicago.

V letošnji sezoni Mrežice še niso izgubile dveh tekem zapored. V American Airlines Centru bo Brooklyn gostoval ob 1.30 v noči na sredo.

Komentari

Vaš komentar