Dončić? Ne, Dragiću naj bi družbo delal Antetokounmpo

Košarka 14. Feb. 202210:05 > 11:53
Delite:
Goran Dragić
Goran Dragić. Foto: AP Photo/Marta Lavandier via Guliver

Zdi se, da se Milwaukee Bucks selijo v prvo vrsto snubcev Gorana Dragića, ki naj bi po selitvi v San Antonio kmalu postal prost igralec.

Na naboru severnoameriške lige NBA leta 2008 je tedaj 22-letnega Gorana Dragića v drugem krogu in kot skupno 45. izbor v svoje vrste povabil San Antonio. A Gogi, za razliko od rojakov Radoslava Nesterovića in Bena Udriha, za teksaške Ostroge ni nikoli zaigral. Pravice zanj so SA Spurs namreč predali Phoenixu.

Slabih 14 let pozneje je Dragić po nedavni kupčiji s Torontom tudi uradno član nekdanjih prvakov, pri katerih taktirko vihti večni Gregg Popovich. A tudi v tem primeru možnosti, da bi častni zlati kapetan slovenske reprezentance zaigral za San Antonio, praktično ni.

Že vse od trenutka, ko je zamenjal klubske barve, iz ZDA prihajajo jasni namigi o tem, da bodo v San Antoniu prevzeto pogodbo z Ljubljančanom odkupili oziroma prekinili ter ga po sporazumu poslali na tržnico prostih igralcev. V interesu obeh strani je, da se to zgodi še v tem mesecu, saj bi bil v tem primeru lahko Gogi novemu delodajalcu na voljo tudi v morebitni končnici.

Giannis Antetokounmpo s prstanom za naslov prvaka lige NBA v sezoni 2020/21. Foto: Guliverimage

Slovenski ljubitelji košarke še vedno upajo, da bi se zganili pri Dallasu in poskrbeli za edinstveno združitev zlatih ”cimrov” evropskega prvenstva 2017. A če gre verjeti nedavnim namigom iz ZDA, Luka Dončić starejšega rojaka ne bo dočakal. Že v nedeljo smo poročali o tem, da naj bi bili najresnejši kandidati za Dragićevega novega delodajalca  Chicago Bulls, Los Angeles Lakers, Goden State Warrors, Brooklyn Nets, Los Angeles Clippers in Milwaukee Bucks. Prav slednji utegnejo storiti korak naprej, saj je v klubu prišlo do dodatnih zdravstvenih zapletov in posledične branilske vrzeli.

Kot poroča ESPN, mora član aktualnih prvakov Pat Connaughton na operacijo zapestja. Ta naj bi ga za več tednov oddaljila od košarkarske dvorane. Priznani in vselej dobro obveščeni novinar Adrian Wojnarowski pa je hitro pristavil, da naj bi se Milwaukee zaradi tega že v tem tednu podal v boj za Dragića.

Najbolj izkušeni slovenski košarkar v ligi NBA je sicer nazadnje igral novembra. Morebitna selitev v Milwaukee, kjer ima pod koši glavno besedo grški orjak Giannis Antetokounmpo, bi bila za Dragića zanimiva zaradi lova na tako želeni šampionski prstan.

Komentari

Vaš komentar