Dončić v skrivnostni skupini

Košarka 27. Okt 20219:33 3 komentarji
Luka Dončić; foto: Guliverimages

Po drugi zmagi Dallasa v novi sezoni lig NBA, prvi v domači dvorani (proti Houstonu – 116:106), h kateri je Luka Dončić prispeval 26 točk, 15 skokov in 7 asistenc, je kar nekaj zanimanja teksaške košarkarske javnosti prevzel nekoliko skrivnosten vodstveni igralski svet.

Luka Dončić na začetku svoje četrte sezone v ligi NBA še ni povsem naravnal svojih strelskih naprav. Vseeno je kljub 40-odstotnem metu iz igre (za tri točke 16,7%) v noči na sredo ob zmagi Dallasa v teksaškem obračunu nad Houstonom dosegel 26 točk. Statistiko je ob tem popestril še s kar 14 skoki, soigralcem je namenil sedem asistenc, tekmecu pa eno blokado.

V svojem nekoliko ležernem slogu je po otvoritveni tekmi v domači dvorani sedmi sili pojasnjeval, da je pomembna predvsem zmaga. Za Dallas druga zaporedna, potem ko so varovanci trenerja Jasona Kidda ob koncu tedna v gosteh ugnali Torotno, pri katerem igra tudi nesojeni in morebiti vseeno tudi bodoči ‘teliček’ Goran Dragić.

Priložnost za vse

“Še vedno slabo mečemo. Nekako ne gre. A, poglejte, dve od treh tekem, na katerih nam napadalno ni šlo, kot smo si želeli, smo dobili. To je dober znak. Dobra iztočnica,” poudarja 22-letni Ljubljančan, ki je kot prvi obraz ekipe pred tekmo tudi nagovoril skoraj 20 tisoč navijačev v American Airlines Centru. Videli so lahko mlačen začetek Dallasa in precej bolj spodoben drugi polčas.

Ob tem je zanimivo, da je trener Jason Kidd na parket poslal vseh 15 razpoložljivih igralcev. “V ekipi imamo 15 košarkarjev. Vsi so sposobni igrati. Pokazali smo jim, da jim zaupamo. To je bila dobra ideja. No, na koncu smo zmagali. To je najbolj pomembno,” je širok nabor komentiral Dončić, ki je bil znova prvi strelec ekipe. Sledila sta mu Tim Hardaway in Reggie Bullock (16 točk).

Skrivnostni vodstveni svet

Dončić po tekmi ni pozabil omeniti, kako pomembno vlogo je ob njegovem oranju ameriške ledine odigral Stephen Silas, nekdanji pomočnik trenerja v Dallasu, zdaj pa šef Houstonove stroke. “Vesel sem, da je dobil priložnost. Zaslužil si jo je,” je dejal. Še nekoliko več pozornosti pa je bila deleža informacija o tem, da se je znotraj Dallas Mavericks oblikovala posebna skupinica, tako imenovani igralski vodstveni svet.

“Pogovor vedno pomaga. Več ga je, bolje je za nas. Pogovarjali smo se že pred sezono. Danes prvič ‘uradno’. Podobno je bilo tudi poleti, ko sem bil s slovensko reprezentanco,” je na no temo povedal Dončić, ki pa ni želel razkriti, kdo vse so člani tega sveta. Podobno skrivnosten je bil tudi trener Kidd, ki pa je poudaril, da je vesel sogovornikov.

Luka Dončić

Kmalu srečanje s Čančarjem

Domnevno naj bi bila poleg Dončića v vodstvenem svetu tudi Kristaps Porzingis in Tim Hardaway .”Naj ta vodstveni svet za vas ostane vodstveni svet. Lahko pa potrdim, da so mi prav oni predlagali, naj v igro vključim vse igralce. To je zanje pomembno tudi oni trdo delajo,” je po tekmi dejal trener Kidd in zavrnil namige o novi poškodbi latvijskega centra.

Celoten kader Dallas Mavericks bo tako novincu na klopi na voljo tudi v noči na petek, ko se bodo Dončić in soigralci v še drugem zaporednem teksaškem obračunu udarili s SA Spurs. Dan zatem pa bo nasprotnik Denver, za katerega v novi sezoni še ni zaigral Vlatko Čančar. Uraden razlog so težave s kolkom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje