Dončića do konca sezone ne more ujeti nihče

Košarka 9. Jun 202218:57 > 21:25 0 komentarjev
Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports via Guliver

Luka Dončić je v svoji četrti sezoni kot košarkar Dallasa odigral svojih najboljših sedem mesecev v vlogi člana teksaške zasedbe in podrl kar nekaj rekordov.

Med drugim je ljubljanski biser prvič prišel v finale zahodne konference, kjer so Mavericks z 1-4 v seriji klonili proti Golden State Warriors.

Dončić je v minuli sezoni povprečno v igri preživel 35 minut, dosegel dobrih 28 točk, zbral 9.1 skoka in 8.7 asistence, za tri točke metal 35-odstotno, za dve pa 45-odstotno, v času njegovega igranja pa je ekipa Dallasa skozi prizmo celotne sezone pridelala prednost 146 točk (+/-) v primerjavi z nasprotnimi ekipami.

Najbližji zasledovalec jih ima le pet

Kazalnik, po katerem bo Luka v vsakem primeru ostal na prvem mestu med vsemi košarkarji, ki so nastopili v letošnji končnici lige NBA, je število doseženih dvojnih dvojčkov, torej vsaj 10 točk in 10 skokov oziroma vsaj 10 točk in 10 asistenc.

Slovenski reprezentant jih je za Dallas od konca aprila nabral 10 in glede na to, da so do konca finalne serije med Celtics ter Warriors še največ štiri srečanja, najbližji aktivni zasledovalec Al Horford (Boston) pa ima na računu pet tovrstnih tekem z dvoštevilskim faktorjem v najpomembnejših treh košarkarskih kazalnikih, bo Dončić zagotovo ostal letošnji vladar “playoffa”.

Število dvojnih dvojčkov v letošnji končnici lige NBA:

10 – Luka Dončić (Dallas)
9 – Giannis Antetokounmpo (Milwaukee)
8 – Joel Embiid (Philadelphia)
6 – Bobby Portis (Milwaukee)
6 – Bam Adebayo (Miami)
6 – Ja Morant (Memphis)
5 – Al Hordord (Boston)*
5 – Jason Tatum (Boston)*
5 – Karl Anthony Towns (Minnesota)

* še aktiven

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!